perjantai 24. kesäkuuta 2005

Matkakertomus Egypti, Cairo 29.4-05.05.2005

Kiitokset esirukouksistanne !

Viikko Egyptin Kairossa on takana. Uuvuttavan yli 12h kestäneen paluumatkan jälkeen olo on haikea. Taakse jäi uusia ystäviä ja ihanat mustaakin mustemmat Sudanilaiset pakolaislapset.

Olen saanut kokea mahtavaa Jumalan läsnäoloa koko matkan ajan ja paluu arkeen tulee varmasti olemaan vaikeaa.

Matkamme alkoi Helsinki-Vantaan lentoasemalta 29.4.2005, hieman myöhässä olevalla lennolla. Lentomatka sujui hyvin, vaikka myös Rouva Pastorille tarjoiltiin Aasialainen vegetarian-menu, jonka olin vain itselleni tilannut. Lensimme Helsingistä Prahaan, josta matka jatkui, yli tunnin myöhässä olleella koneella, yöllä yhdentoista jälkeen kohti Kairoa. Saavuimme perille Kairoon pikkutunneilla, jossa meitä vastassa oli TM, jonka johdolla pääsimme Zamalekin alueella sijaitsevaan Guesthouseen, majapaikkaamme.

Minulle oli varattu ihanan romanttinen sinkkunaisen huone Guesthousen neljännestä kerroksesta, WC ja suihku olivat käytävällä. Huoneesta oli pääsy, kolmen huoneen yhteiselle parvekkeelle, jossa vietin Herran kanssa ihania aamu- ja päivärukoushetkiä. Pastoriparille oli varattu seitsemännestä kerroksesta huone, jossa oli hella, jääkaappi, suihku ja WC sekä upea terassi. Kiitin Herraa siitä, että huoneeni oli neljännessä kerroksessa, koska hissi oli jatkuvasti pois toiminnasta tai jäi kerrosten väliin. Haluan tässä kohtaa kiittää Herraa ja sitä henkilöä, joka majoitukseni maksoi. Taivaallinen Isämme sinua siunatkoon!

Sää Kairossa oli lämmin, hieman tuulinen. Ihanaa, villasukkia ei tarvinnut koska varpaita ei siinä lämmössä paleltanut.

Ensimmäinen päivä oli vapaata. Meillä oli paikallinen nuori nainen oppaanamme, sekä auto ja kuski käytössämme. Kävimme pyramideilla, joiden kokoa oli todella vaikea tajuta niin valtaviksi, ennenkuin ne näki ihan elävässä elämässä. Kävimme jopa yhdessä hautakammiossa sisällä - vaikuttavaa. Aurinko paahtoi täydeltä terältä. Pastoripari kokeilivat kamelin kyydissä istumista ja Pastorin aviomies pääsi lyhyelle ajelullekin. Minä taas puolestani nynnyilin, en koskenut, en mennyt lähellekään moista otusta. Kameli oli kookas ja vedin johtopäätöksen, että antaa vaan olla kookas ja ...

Pyramideilta jatkoimme matkaa Egyptiläiseen museoon, joka oli valtavan suuri ja olisi kulunut päiviä jos kaikki sen nähtävyydet olisi kolunnut läpi. Kävimme tutustumassa Tutankhammonin hautaan, koruihin, näimme erilaisia patsaita eri aikakausilta. Koristelun taidon Egyptiläiset totisesti ovat osanneet. Upeita, suosittelen lämpimästi kaikille Kairoon matkaaville. Huomasimme kaikki olevamme nälissämme ja kuin yhteisestä suusta päätimme lähteä syömään. Oppaamme vei meidät viihtyisään ravintolaan. Olimme juuri istuutuneet pöytään kun tuli viesti räjähdyksestä museon lähellä. Räjähdyksen ja museosta lähtömme välillä oli vajaa puoli tuntia. Meillä on hyvä taivallinen Isä, joka varjelee. Kun Pyhä Henki johtaa, olemme juuri oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Kiitos Jeesus ja esirukoilijatkin! Onnettomuudessa kuoli yksi ja haavoittui useita. Tekijänä oli äärimuslimi, joka oli kiinnittänyt itseensä naulapommin.
Sunnuntaina Rouva Pastori julisti Menshia Churchissä mustaakin mustemmille Sudanilaisille pakolaisille. Itse sain palvella rukouspalvelussa. Useita tuli rukoiltavaksi. Saimme myös siunata kokonaisia perheitä sekä lapsia. Lapsista osa pelkäsi/aristeli meitä valkoisia kalkkilaivan kapteeneita.

Maanantai iltana olimme palvelemassa Ezbekeya Evangelical Churchissä, jossa oli valtava Pyhän Hengen läsnäolo. Ylistys oli mahtava, johtajalla oli upea ääni ja hän todellakin oli juuri oikealla paikallaan. Et muuten arvaa, laulut olivat samoja, joita mekin laulamme, mutta ylistimme niitä englannin kielellä. Herran läsnäolo oli mahtava.... Tästähän voimme vetää johtopäätöksen, että ei Herra turhaan Sanassaan puhu ylistämisestä ja suorastaan kehota siihen.

Täällä kirkossa tutustuimme erääseen naiseen, joka oli kääntynyt 15 vuotta sitten muslimista kristityksi. Hän tuli mukaan majapaikkaamme. Hänen todistuksensa nostatti uskoani valtavasti. Hänen kertoessaan elämästään, täytyin Pyhällä Hengellä ja Herra kosketti minua sisareni sanojen kautta voimakkaasti. Hänelle oli Jeesus itse laulanut Korkeaa Veisua, viiden vuoden ajan yöllisissä näyissä, kunnes hän oli valmis tekemään uskonratkaisunsa. Tämä sisar on ollut Herran lähettämänä mm. Intiassa lähes vuoden ajan julistamassa Jumalan Sanaa. Kiitos Herralle tästä sisaresta ja hänen väkevästä todistuksestaan.

Tiistaina Rouva Pastori pääsi julistamaan evankeliumia raskaana oleville pakolaisnaisille All Saints Cathedralissa. Uskoon tulleita oli useita ja kirkko otti heidät tottuneesti hoiviinsa jakamalla heille vasta uskoontulleiden tietopaketin sekä ottamalla heidän yhteystietonsa ylös. Täältä siirryimme kirkkosalin puolelle, jossa Sisaremme TM julisti Mothers’ Unionin naisille. Opetus oli heille uutta ja ihmeellistä. Se liittyi raskauteen, kohdun aikaisiin haavoihin sekä äitiyden tukemiseen ja naisena olemiseen. Väkevää julistusta, joka toi monta naista esille tekemään parannustakin sekä saamaan rukouspalvelua. Ihmeellisiä Herran tekoja! Rukoilimme myös sairaiden puolesta.

Keskiviikkoaamuna minä ja TM olimme opettamassa lapsia. Sisarellani oli teini-ikäiset ja minulla 9-12 vuotiaat. Tämä oli nyt siis "se" ensimmäinen kertani julistaa englannin kielellä. Tämä oli upeeta ja suorastaan mahtavaa! Tämä oli ensimmäinen kerta myös näin nuorten kanssa. Edellisenä päivänä kysyin Herralta, mistä puhun...Aamulla tiesin, että puhuisin lähimmäisen rakkaudesta. Pohjana minulla oli Matt. 22:37-39 sekä 1Tim.1:5. Sain myös välittömän palautteen lapsilta, jotka tulivat tunnin jälkeen keskustelemaan kanssani, tulkilta sekä luokan brittiläiseltä opettajalta, joka kertoi, että he olivat edellisenä päivänä rukoilleet, että Herra antaisi sanan, joka olisi juuri oikea ja koskisi lasten välisiä suhteita. Tästä voin vain kiittää Herraa, joka vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen, lähettää ja varustaa.

Keskiviikkoiltana olimme illallisella Pastori Lupain luona Heliopoksessa. Hänellä oli hurmaava vaimo ja ihana pieni vauva. Meitä oli Mama Margaretha, Pastoripari, Pastor Tony, TM sekä minä. Ihanaa kotiruokaa tarjottiin sekä mahtavaa yhdessäoloa. Pastori Tonyn puhe rukoilemisesta sai aikaan sen, että täytyin kesken ruokailun Pyhällä Hengellä ja itkin tapani mukaan. Paikalla olleet rukoilivat puolestani. Ruokailun jälkeen siirryimme olohuoneeseen, jossa sama toistui. Hämmästyksissäni Hengen voimasta kirmasin pitkin olohuonetta - oli siis pakko mennä.... ja löysin itseni Egyptissa asuvan, Sudanilais-Pastorin olohuoneen lattialta makaamasta. Kyllä nolotti, mutta eihän sille mitään mahda. Pastori Tony vaan tuumasi, että tuo nainen on kohta menossa.... Ja sitähän minä toivonut olen, että Herra lähettäisi ja kyllähän Hän lähettääkin kun kerran varustaakin ja päinvastoin.

Torstaina Pastoripari menivät yhdessä puhumaan lapsille African Hopeen. Minä jäin nukkumaan Guesthouseen. Nukuin 13 tunnin yöunet... Keskiviikkona sain vatsanväänteitä ja aloitin lääkkeet. Lääkkeet väsyttivät ja päätin ottaa vapaapäivästäni kaikki irti. Tarkoitus oli mennä Pastoriparin terassille ottamaan aurinkoa, mutta makasinkin pöppörössä yli puolen päivän, joka normaalisti 6h yössä nukkuvalta on todella paljon. Vatsanväänteet kestivät vain päivän, kiitos Herralle, ettei enempää.

Torstai iltana meidät oli kutsuttu Dr. Leonen Heliopoksen aluella sijaitsevaan kotiin. Dr. Leone on House of Prayer, Egyptin Pastori. Ennen matkamme alkua oli Herra antanut minulle näyn maahan sortuvasta obeliskista, joka sijaitsi Heliopoksessa ja raamatunpaikan sekä Egyptiä koskevan profetian. Kun näin Dr. Leonen, Herra vahvisti, että hän on juuri se henkilö, jolle Sanan paikka ja näkyni oli tarkoitettu vahvistukseksi. Sain pastorilta ja hänen tiimiltään vahvistuksen sekä kiitokset siitä, että jaoin Herralta saamani asian. Voit vain kuvitella, kuinka siunatuksi tunsin itseni. Kiitin Herraa Hänen läsnäolostaan, koska Hän yksin on kaiken ylistyksen ja kiitoksen arvoinen. Ilta oli ihmeellinen ja Herra väkevästi oli läsnä. "Tehtäväni" Kairossa oli siis suoritettu.

Perjantaina Rouva Pastori julisti Ain Shams Churchissä, joka oli täynnä Sudanilaisia pakolaisia. Ylistysmeininki oli mustien tapaan railakasta. Nautin ilmapiiristä. Palvelimme rukouspalvelussa kaikki kolme. Sain rukoilla sairaiden puolesta. Tulkkinani rukouspalvelussa oli Mama Margaretha. Tässä kokouksessa todisti kaksi naista, jotka olivat parantuneet tiistaina Mother's Unionin tilaisuudessa. Kiitos Herralle, että Hän vahvistaa Sanansa ihmeiden ja merkkien kautta.
Perjantai iltana meidät oli kutsuttu illalliselle Lornan luokse, jossa pidettiin kotikokous. Herra on hyvä koko ajan. Sain olla Hänen Majesteettinsa palveluksessa ja rukoilla ihmisten puolesta. Herra kosketti erästä pariskuntaa voimallisesti ja he kävivät kiittämässä minua vielä henkilökohtaisesti rukouksesta ja sanasta, jonka Herralta toin. Kiitos Isälle! Täältä jatkoimme matkaa lentokentälle, josta kotimatka alkoi aamuyöllä 3.05 lähtevällä koneella.

Se, mitä Herra minulle henkilökohtaisesti matkalla antoi oli uusia ystäviä sekä "juuri oikeita" kontakteja, joista tiedän, että yhteys säilyy matkan jälkeenkin. Hän nosti uskoni tasoa näyttämällä valtasuuruuttaan. Vahvisti minua ja uskoani antamalla ihmisille oikeita sanoja oikeaan aikaan. Näytti, että voin luottaa Häneen joka tilassa. Näytti, että vatsavaivoista huolimatta voin palvella Häntä. Näytti, että olen täysin riippuvainen Hänestä ja etten itse ole mitään.

Hän pani minut pohtimaan uudella tavalla kunnioittamista, mitä se oikeastaan on. Hän näytti minulle, miten voin turvata Häneen. Hän vahvisti jo aiemmin puhumiaan asioita uskon sisarten ja veljien kautta. Vahvisti siis kaikin tavoin uskoani.

Tiimiämme pyydetiin Sudaniin ja sain myös henkilökohtaisen kutsun syksyllä Kairossa pidettävään kokoussarjaan.

Tämän jälkimmäisen jätänkin teille esirukouspyynnöksi, koska kuten te kaikki tämän kirjeen saaneet tiedätte, että minulla ei ole yhdistystä, jonka tilille voisin rahaa kerätä lähetystyötä varten. Tiedätte myös, että olen kahden lapsen yksinhuoltaja ja rahavarani ovat rajalliset. Tiedätte myös, että odotan Jumalalta vahvistusta asiaan. Vaikka useat teistä tietävätkin kutsuni, tietävät myös, että uskon varassa lähteminen on aina hurjaa.
Siksi pyydänkin teitä rukoilemaan minulle viisautta ja että Herra vaikuttaisi tahtomista ja tekemistä, sekä järjestäsi käytännön asiani niin, että jos on Hänen tahtonsa minun sinne menevän, niin asiat hoituvat. Myös taloudelliset.

Haluan erityisesti kiittää EN:sta, joka piti pojistani hyvää huolta matkani ajan. Kiitän myös henkilöä, joka majoitukseni maksoi. Kiitän myös jokaista, joka on kantanut minua esirukouksessa Jeesuksen nimessä Isän luo sekä niistä ihmisistä, jotka tukivat matkaani taloudellisesti. Muistat varmaan, että sama palkka on lähettäjällä kuin lähtijälläkin.

Ei kommentteja: