perjantai 23. kesäkuuta 2006

Matkakertomus Tansania, Arusha 06-16.06.2006

Matt 10:1 "Ja hän kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille vallan ajaa ulos saastaisia henkiä ja parantaa kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta”. Matt 10:8 ”Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa”.

Terveiset Arushasta, Tansaniasta!

Palasin Suomeen 16.06 iltapäivällä tapahtumarikkaan 10 päivän matkan jälkeen. Meitä oli kaikkiaan 38 hengen tiimi, seitsemän eri kansallisuutta: suomalainen, saksalainen, ranskalainen, kaksi brittiä ja loput olivat Kanadasta sekä USA:sta.

Tiistai Crusaden ensimmäinen päivä 6.6
Lensin 6.6 aamukoneella Helsingistä Amsterdamiin, jossa tapasin suurimman osan FreshFiren Road-tiimiä. Yhdessä lensimme Keniaan, Nairobiin, jossa yövyimme yhden yön. 7.6 aamulla heräsimme klo 5 ja Afrikan sisäisellä lennolla lensimme Kilimanjarolle, josta meidät kuljetettiin n. 50km päähän Arushaan. Osa tiimistä tuli seuraavalla koneella perässä klo 11.

Keskiviikko, Crusaden toinen päivä 7.6
Aamulennolla Arushaan tulleet saivat tovin levähtää ennen illan kokousta. Kokoonnuimme väsymyksestä huolimatta ennen kokousta rukoilemaan illan puolesta. Ensimmäisenä iltana paikalla oli noin 9000 henkeä. Pelastuneita oli pari tuhatta. Parantumisia tapahtui: sokeat saivat näkönsä, kuurot kuulivat, riivattuja vapautui. Saimme palvella kahden hengen tiimeissä väkijoukossa ja nähdä käytännössä Kristuksen voittoisan auktoriteetin vihollisen valtaa vastaan. Sairauksien oli väistyttävä ja riivaajien lähdettävä.

Illalla kiittäessäni illasta ja kerratessani tapahtunutta, rukoillessani Herra sanoi minulle, että puhun tulevana sunnuntaina kokouksessa ja sain aiheen sekä raamatunpaikat saarnaani varten.

Torstai, Crusaden kolmas päivä 8.6
Keräännyimme joka päivä heti aamusta klo 7.30–9.00 ylistämään ja esirukoilemaan päivän ja illan puolesta.

Näin aamulla näyn ennen rukouskokoustamme, että Taivas oli auki ja sieltä vuodatettiin Pyhän Hengen sade, joka satoi kaiken ihmisjoukon päälle. Toiset kastuivat vain hiuksista ja toiset kastuivat kokonaan. Ymmärsin, että Herra vuodattaa Henkensä pyhien päälle ja toisille hän jakaa virkoja. Koin, että meidän tulisi rukoilla paikallisten pastoreiden puolesta ja valmistaa heitä tulevaan muutokseen. Jaoin tämän näkyni aamurukouskokouksessa.

Rukouksen jälkeen meidät jaettiin neljään 8 hengen ryhmään ja lähdimme klo 9.30 kouluihin rukoilemaan lasten puolesta. Meidän ryhmämme (1), sekä ryhmä 2 menimme Maranatha Mission Schooliin, jossa oli n 300 oppilasta ja jota johti Pastori Eric. Hän oli saanut 4 vuotta sitten Herralta näyn kristillisestä koulusta ja kirkkorakennuksesta, jotka molemmat olivat saaneet jo muodon. Saimme palvella koulun lapsia, joista osa oli orpoja ja osa jopa muslimeja. Tämän jälkeen kävimme vierailulla Pastori Ericin johtamassa seurakunnassa, jossa oli 500 jäsentä. Kirkko oli laudoista rakennettu, harvahko, väljä, maalattiainen ja peltikattoinen hyvin vaatimaton kirkko, mutta Herran Henki oli voimakkaasti läsnä. Saimme palvella maahan, kuivuneeseen mutaan polvistunutta, nöyrää pastoria rukouksella. Sain olla Herran käytössä ja vahvistaa pastorille Herran jo hänelle puhuneita asioita.
Illalla totesimme, että sana parantumisista oli kiirinyt ja kokouskentälle oli kerääntynyt jo yli 10 000 päinen joukko. Todd kertoi oman väkevän todistuksensa ja useita tuhansia antoi elämänsä Jeesukselle. He suorastaan juoksivat puhujakorokkeen eteen pyytämään Jeesusta sydämeensä. Sairaita parani useista erilaisista sairauksista. Kasvaimet tipahtivat, kuurot kuulivat, sokeat näkivät, rammat kävelivät ja riivattuja vapautui.

Illallisella Pastorimme Greg ilmoitti, että tulevana sunnuntaina on mahdollista päästä kirkkoihin puhumaan. Hän pyysi, että halukkaat ilmoittautuisivat hänelle. En vielä tässä vaiheessa ilmoittautunut, ajattelin rukoilla vielä.

Perjantai, Crusaden neljäs päivä 9.6
Aamurukouksen jälkeen lähdimme kiertämään sairaaloita. Jokainen neljästä ryhmästä saivat oman sairaalan, joissa rukoilimme sairaiden puolesta. Pääsin palvelemaan yhtä malariapotilasta, joka vastaanotti Kristuksen pelastajanaan ja parantajanaan. Sain myös olla todistamassa Masai-heimoon kuuluvan naisen uskoontuloa ja hänen pienen tyttärensä parantumisprosessia. He olivat sairaalassa, vauvan ripulin ja heikon kunnon vuoksi. Heidät oli siirretty toisesta sairaalasta tähän sairaalaan, jossa vierailimme. Nainen antoi elämänsä Jeesukselle! Tämä kosketti minua hyvin syvältä sydämeen, koska tämä liittyi näkyyni, jonka johdosta Tansaniassa olin. Kerroin tulkkini välityksellä näystä myös tälle naiselle, joka liikuttui suuresti kuten tulkkinikin, itkimme kaikki. Ymmärsin, että yhteen kaikkein vaikeimmin evankelioitavista heimoista, heidän keskuuteen saatiin, tämän naisen uskoontulon kautta, Kristukselle ”laillinen lupa” olla ja tehdä työtään heimon keskellä. Tämä heimo on jo voitettu Kristukselle Mark 13:10. Sairaalasta kotiutettiin samana päivänä useita niistä ihmisistä, joiden puolesta rukoilimme, entisiä kuuroja, sokeita ja muita sairaita. Jälkeenpäin saimme sanan, että lähes koko sairaala tyhjeni seuraavan kolmen päivän aikana. Tämä Masai-naisen uskoontulo oli minulle vahvistus siitä, että minun täytyy käydä ilmoittautumassa sunnuntain puhujaksi.

Illalla saarnan jälkeen, sain kentällä palvella erästä pientä tyttöä, joka oli syntymästään asti ollut halvaantunut. Hänen isänsä oli tuonut tytön kokoukseen. Rukoilin lapsen puolesta ja tuntui, että mitään ei tapahdu. Sydämeeni tuli valtava sääli lasta ja hänen perhettään kohtaan ja huusin hiljaa: Jeesus auta. Yhtäkkiä tunsin kämmeneni alla, joka oli tytön polvilumpion päällä, liikettä ja tytön jalat alkoivat heilua. Pyysin isää laskemaan tytön maahan. Tyttö seisoi huojuen. Joten annoin isälle ohjeet panna tyttö maahan yhä uudestaan, jotta hän voi itse opetella kävelemään. Jumala paransi pienen halvaantuneen tytön. Kiitos Jeesus!! Tämä oli ensimmäinen kohdalleni osunut halvaantunut. Sain myös palvella pientä kuuroa poikaa. Rukoilin pojan puolesta ja nuhtelin kuuroutta. Kysyessäni pojalta kuuliko hän. Hän vastasi, ettei kuule. Hän ei tajunnut saaneensa kuulonsa takaisin, vaikka kuuli kysymyksen. Kiitos Jeesus siitä, mitä Sinä teet!

Lauantai, Crusaden viides päivä 10.6
Saimme aamurukouskokouksen jälkeen sanan ohjelman muutoksesta ja että tänään osa tiimeistä lähtee orpokoteihin ja osa lähtee palvelemaan pastoreita pastoreiden konferenssiin. Tiesin heti, että minun paikkani on pastoreita palvelemassa. Jakauduimme siis kahdeksi ryhmäksi. Saimme itse valita kumpaan osallistumme. Tämä ohjelmanmuutos vahvistettiin johtajille torstaisen näkyni kautta.

Pastoreiden tapaaminen oli väkevä. Jokaiselle tiimin jäsenistä annettiin pieni hetki esitellä itsensä ja sanoa muutama sana. Todd puhui todella vahvasti intimiteetistä Kristuksen kanssa. Oli huikeaa nähdä, kuinka valtava jano Kristukseen Tansaniassa on! Palvelimme pastoreita tekemällä tunnelin, josta he puolisoineen hoippuivat Pyhän Hengen voimasta läpi, osa konttasi kun ei kävelemään pystynyt. Myös me tiimiläiset kuljimme tunnelin läpi ja pastorit palvelivat meitä. Tämä oli upeaa! Mahtava kokous!

Illalla kentällä oli jo 13 000 ihmistä. Eteen tuli jälleen tuhansia ihmisiä. Todd puhui ihmeistä ja merkeistä. Niitä todella tapahtui. Eräällä pienellä pojalla oli kasvain intiimeillä alueilla ja tämä kasvain tipahti pois. Eteen tuli myös auto-onnettomuudessa halvaantunut mies, joka oli tullut kokoukseen itse tehdyn tukitelineen kanssa. Teline jäi puhujakorokkeelle ja mies käveli itse pois. Pieni kolmevuotias poika, jolla oli aivoissa ollut turvotusta eikä hän sen tähden osannut kävellä ja jonka puolesta olimme parini kanssa rukoilleet kaksi päivää aiemmin kentällä, tuotiin korokkeelle. Poika käveli. Hän hoippuen käveli ja tanssi. Pieni poika. Oi, miten suurta Jumalan armoa ja rakkautta! Mikä valtava Jumalan ihme! Tuhansia ihmisiä antoi elämänsä Jeesukselle.

Massakokousten järjestelyissä oli mukana 100 eri kirkkoa, joiden Pastorit osallistuivat jokaiseen kokoukseen, sekä vapaaehtoiset työntekijät olivat avustamassa kentällä. Kaikki uskoontulleet ohjattiin näiden 100 seurakunnan pastoreiden ja heidän avustajiensa hoteisiin. He ottivat yhteystiedot ylös jokaisesta. Tämä ilta oli ihmeellinen. Tänä iltana henkivallat manifestoituivat jo ennen Toddin saarnaa, koska Pyhän Hengen läsnäolo ja voima oli niin suuri, ettei mikään epäpyhä kestänyt Herran läsnäolossa. Tänään tapasin Pastorin, jonka kirkossa julistan huomenna. Sovimme ajankohdan, milloin hän minut ja esirukoilijani/tiimini hotellin aulasta noutaa.

Sunnuntai Crusaden kuudes päivä 11.6
Heräsin yöllä valtavaan vatsakipuun klo 3.00. Rukoilin ja sanoin Herralle, vaikka olisin miten sairas, kirkkoon menen julistamaan, enkä anna ripuleiden häiritä. Hän siunasi päätökseni ja vatsa oli aamulla rauhallinen. Lähdin tiimini kanssa pastorin kyydillä klo 8.30 kohti Lift Him Up- Churchia, joka on paikallinen helluntaikirkko. Jäseniä tässä kirkossa on n 150. Kirkko perustettiin kolme vuotta sitten, jolloin siihen kuului pastoriparin lisäksi yksi jäsen. Arushan alueella on valtava herätys.

Jaoin näkyni ja kerroin, miksi Arushassa olin. Herra on ihmeellinen, Hänen tiensä ovat täydelliset! Tämä kirkko, joille puhuin Masai-heimosta ja näystäni, he tekevät juuri tämän kyseisen heimon keskuudessa avustustyötä jakamalla vaatteita, kenkiä ym. tarvikkeita. Sain palvella seurakuntaa armolahjoin ja nähdä Jumalan valtavan voiman, Sanan mahdin sekä Herran auktoriteetin toimivan käytännössä. Tätä haluan lisää!!!

Kokous kesti aamusta klo 13 asti. Meidän oli määrä olla takaisin hotellilla viimeistään 13.30. Tästä hieman myöhästyttiin, mutta ei hätää. Hotellille päästyämme, huomasin, että minulle oli noussut korkea kuume ja mieletön päänsärky, joten otin lääkettä ja menin lepäämään. Suomesta tuomani lääke ei tehonnut ja soitin eräälle pariskunnalle, jotka Arushassa ovat tehneet avustustyötä yli 10 vuotta. Pyysin heitä tuomaan minulle vahvempia lääkkeitä. Jouduin jäämään Crusaden massakokoussarjan viimeisestä illasta pois. Se suututti minua ja sanoin Herralle, että haluan tästä hyvitystä! Sain lääkkeet ja nukuin. Crusaden massakokoussarjan päättymisen ja illallisen jälkeen tiimiläisiä tuli rukoilemaan puolestani huoneeseeni ja sain levätä Herran läsnäolossa ja syvässä rauhassa. Tiimiläiset kertoivat, että paikalla oli ollut yli 15 000 ihmistä ja jälleen tuhansia jättäytyneitä.

Maanantai Crusaden seitsemäs päivä 12.6
Olin parantunut. Kuume oli tiessään. Kiitos Herralle!!! Olo oli väsynyt, mutta 17 tunnin unien ja voimakkaiden lääkkeiden jälkeen olo oli kuitenkin hyvä. Menin kaikkien yllätykseksi aamiaiselle. Siitä vasta riemu syntyikin. Ylistimme Herraa Hänen ihmeellisistä teoistaan! Aamupäivä meillä oli vapaata ostoksilla käyntiä varten. Palasimme hotelliin klo 15. Tänä iltana Todd palvelisi meitä yhdessä pastoritiiminsä kanssa. Klo 16 kokoonnuimme yhteen rukoilemaan. Olin pyytänyt Herralta kolminkertaista annosta hyvitykseksi siitä, etten päässyt kokoussarjan viimeiselle illalle mukaan. Todellakin sain sitä, mitä olin tilannut.

Minut ”kannettiin” ruokasaliin illalliselle kun en itse pystynyt kävelemään. Nautimme myös yhteisen ehtoollisen, jonka yhteydessä pastorimme piti tiimille kauniin puheen. Maatessani maassa Pyhän Hengen voimasta, Herra näytti minulle näyn: Näin kuin neljä lentoreittiä eripuolille maailmaa. Ne kaikki lähtivät Suomesta ja ulottuivat: Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan, Lähi-itään ja Kaukoitään. Näihin paikkoihin Herra tulee minua lähettämään. Kun Herran mahtikäsky kuuluu, Tina lähtee johonkin näistä maanosista tekemään sitä, mistä Matt 10 luvun alku puhuu.

Tiistai Crusaden kahdeksas päivä 13.6
Lähdimme aikaisin aamulla ajamaan kohti Ngorongoron luonnonpuistoa, joka on yksi maailman 10stä ihmeestä. Matka oli pitkä ja vaivalloinen. Ajoimme Masai-alueen halki ja valokuvasimme paikallista väkeä toimissaan. Ngorongoroon päästyämme ajoimme todella jyrkkää vuorenrinnettä alas jeepillä, joka pomppi kuin pippuri purkissa.

Päästyämme alas, näimme villieläimiä luonnontilassa, käyskentelemässä savannilla. Leijonia, elefantteja, virtahepoja, villisikoja, kauriita, erilaisia lintuja, puhveleita, apinoita jne. Laskimme nopeasti, että 15 eri lajia, ei koskaan aikaisemmin nähtyä eläintä. Paikka oli kuin paratiisi. Miten meidän Jumalamme voikaan olla niin ihmeellinen ja miten valtavat ja ihmeelliset ovat Hänen tekonsa Ilm 15:3. Yövyimme Arushan lähellä olevassa hotellissa, joka sijaitsee korkealla vuoren päällä ja josta oli suoraan näköala auringonlaskuun. Upeaa! En voinut kuvitella tällaista luonnon kauneutta olevankaan…

Keskiviikko Crusaden yhdeksäs päivä 14.6
Lähdimme aamulla klo 6 katsomaan savannille auringonnousua sekä Arusha National Parkiin elefantteja ja kirahveja. Täältä suunnistimme takaisin Arushaan hotelliimme, josta haimme matkalaukkumme ja otimme suunnan kohti Kilimanjaron lentokenttää.

Koneemme lähti kohti Nairobia iltapäivällä. Saavuimme Nairobiin hieman vajaan tunnin lentomatkan jälkeen. Menimme lepäämään hotelliin. Kaksi kukonlaulun aikaan ollutta aamuherätystä ja massakokoussarja-viikko takana painoi jo kokenuttakin matkailijaa. Kävimme illallisella muutaman tiimiläisen kanssa ja olimme nukkumassa jo ennen klo 22.

Torstai Crusaden kymmenes päivä 15.6
Oli ihanaa nukkua pitkään. Herätys oli vasta klo 8. Nautin rauhallisesta aamusta ja pitkästä aamiaisesta. Kuulin, että hotellissamme oli pianohuone ja pyysin vastaanotosta lupaa päästä sinne ylistämään. Yllätyksekseni minut vietiin baariin. Ajattelin, että onpa ystävällistä klo 10 aamulla he tulevat avaamaan minulle oven ja päästävät baariin soittamaan ja ylistämään Herraa. Mutta he eivät sulkeneetkaan baarin ovea, joten asiakkaita virtasi sisään. Siinä minä ylistin Herraa keskellä baaria, keskellä liikemiehiä, ihmisiä, jotka eivät tunteneet Jeesusta. Sitten tuli tiimiläisiä, jotka aulassa olivat ihmetelleet kun kuulivat baarista tulevan voideltua musiikkia. He tulivat katsomaan kuka siellä on. He tulivat luokseni ja ylistimme sekä rukoilimme keskellä baaria. Se oli uskomatonta! Se oli hienoa, se oli ainutlaatuista! Ravintolan henkilökunta seisoivat tiskin luona ja kuuntelivat. Ravintolassa olevat asiakkaat kuuntelivat. Ylistimme koko aamupäivän. Henkilökunta tuli kättelemään ja kiittämään meitä siitä, että olimme soittaneet ja laulaneet.

Saimme kuulla, että meillä olisi aikaa pari tuntia, joten lähdimme porukalla Nairobia katselemaan. Kävelimme läheiseen puistoon, jossa oli paikallisia saarnaajia julistamassa Sanaa. Ihmiset istuivat nurmikolla ja kuuntelivat eri julistajien julistusta. Puistossa oli kolmisen kymmentä julistajaa sekä erilaisia ryhmittymiä, jotka keskustelivat uskon asioista. Liityimme mukaan. Illalla klo 18 olimme koko FreshFire Road-team syömässä kuuluisassa Nairobilaisessa ravintolassa, maistelemassa erilaisia eläimiä: krokotiiliä, peuraa, kamelia, strutsia jne. Tähän illalliseen päätimme yhteisen Cruseemme. Hyvästelimme pastoritiimin ja otimme suunnan kohti Nairobin lentokenttää. Lentomme Amsterdamiin lähti klo 22.50 ja oli perillä 06.30 perjantaiaamuna. Hyvästelin tiimin muut jäsenet ja otin suunnan kohti kotikaupunkiani Helsinkiä.

Tämä ensimmäinen kunnon lähetysmatka oli mahtava. Vaikka aamuisin kello herätti jo 6 ja illatkin useasti venyivät yli 22 kun valmistelin seuraavaa päivää rukouksin. Koko matkan ajan Herran kirkkauden läsnäolo oli käsin kosketeltavaa. Seitsemän eri kansallisuutta ja useita eri aksentteja sekä erilaisia temperamentteja, Pyhä Henki kun yhdistää ihmiset, he voivat olla ihan mistäpäin maailmaa hyvänsä. Kun heidät on yhdistetty Pyhän Hengen kautta, he ovat kuin aina tunteneet toisensa, kommunikointi on helppoa eikä aksentit, kielimuurit, kulttuurierotkaan haitanneet toinen toisensa ymmärtämistä.

Herra avasi silmäni huomaamaan mitä hengessä tapahtui kun seurasin pastoriamme sekä johtajiamme. Miten heidän ottama auktoriteetti toimi käytännössä, miten toimii Jumalan mielenmukainen pastori ja johtaja. Ja miten näkyi käytännössä se, että Jumala oli tähän toimintatapaan mieltynyt.

Sain myös nähdä niin suuria ihmeitä ja merkkejä sekä parantumisia, etten olisi koskaan voinut ymmärtää niitä, jollen olisi nähnyt ja kokenut. Ennen matkaa olin rukoillut sieluja, sain nähdä kuinka tuhannet ihmiset, ilta toisensa jälkeen jättäytyivät ja juoksivat eteen. Lapset työnsivät päänsä käsiemme alle, jotta me siunaisimme heitä, ihmiset väkijoukossa tekivät muurin ympärillemme, ettemme vaan kulkisi ohi ja he jäisivät vaille rukousta. Se nälkä ja se jano Herran kosketukseen! Voi kun meillä Suomessakin, saisi nähdä ja kokea edes pienen palan siitä, mitä on todellinen, epätoivoinen janoaminen. Oi Herra, pistä sydämiimme kaipaus etsiytyä Sinun läsnäoloosi, ei vain pyytämään asioita itsellemme vaan myös antamaan lahjaksi muille! Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa… Matt 10:8 loppu.

Ei kommentteja: